Formålet med tænkepausen i Spanien er, at du har mulighed for at stoppe op, betragte hverdagens praksis som leder i et nyt perspektiv, samt at få redskaber med hjem til at styrke din resiliens i det daglige.

Vi har tilrettelagt dagene, så vi kommer rundt om nogle aktuelle temaer for ledere, og du har mulighed for at fordybe dig i de temaer, der må være aktuelle og vedkommende for dig.

Vi tager forbehold for ændringer af hensyn til vejr og gruppens behov.

Et typisk dagsprogram

Kl. 7.15: Mulighed for mentaltræning
kl. 8.00: Morgenmad
Kl. 9.00: Dagens tema, dilemmaer, øvelser
Kl. 10.30: Vandring i stilhed (7-20 km)
Eftermiddag: Hjemkomst til hotellet med mulighed for afslapning, refleksion, netværk
kl. 19: Opsamling på dagens oplevelser – deling af refleksioner
kl. 20: Middag

Vi sammensætter de fire temaer efter aktuelle emner, og hvad der giver mest værdi for gruppen. Udgangspunktet er disse fire temaer.

Tema 1. dag: ledelse – kunsten at være i selskab med sig selv

Ledelse handler også om at kunne stå alene og være alene om beslutninger. Vi sætter fokus på at mestre kunsten at være i selskab med sig selv og betydningen af stilhed – både i den indre samtale og i relationer med andre.

Tema 2. dag: Emotionel Intelligens

Med dette tema sætter vi fokus på, hvordan du kan tage ansvar for dit humør og forstå, hvor meget det faktisk smitter. Ydermere vil vi diskutere, hvordan emotioner er afgørende for de beslutninger, du træffer, og hvordan du gennem opmærksomhed kan træffe bedre.

Tema 3. dag: resiliens og mental sundhed

Resiliens-begrebet har fyldt meget de seneste år indenfor ledelse og organisationer. Her retter vi fokus på de styrker, vi alle besidder, som har betydning for, hvor modstandsdygtige vi er, og hvordan vi kan forbedre vores beredskab – og dermed også styrke resiliensen.

Tema 4. dag: Paradokser, dilemmaer og problemer i ledelse

Dette tema lægger op til diskussion af, hvordan du med fordel som leder kan skelne mellem forskellige typer af udfordringer, du står overfor. Sigtet er, at du med denne sondring skærper din opmærksomhed på udfordringens kerne, og hvordan du herigennem skaber bedre løsninger.