Formålet med tænkepausen i Spanien er, at du har mulighed for at stoppe op og betragte hverdagens praksis som leder i et nyt perspektiv. Du får inspiration til at omsætte dine refleksioner til handling.

Vi har tilrettelagt dagene, så vi kommer rundt om nogle aktuelle temaer for ledere, og du har mulighed for at fordybe dig i de temaer, der må være aktuelle og vedkommende for dig.

Vi tager forbehold for ændringer af hensyn til vejr og gruppens behov.

Et typisk dagsprogram

kl. 8.00: Morgenmad
Kl. 9.00: Dagens tema, dilemmaer, øvelser
Kl. 10.30: Vandring i stilhed (7-20 km)
Eftermiddag: Hjemkomst til hotellet med mulighed for afslapning, refleksion, netværk
kl. 19: Opsamling på dagens oplevelser – deling af refleksioner
kl. 20: Middag

Vi sammensætter de fire temaer efter aktuelle emner, og hvad der giver mest værdi for gruppen. Udgangspunktet er disse fire temaer.

Tema 1. dag: Mening

Både på det personlige plan som leder og i det ledelsesfaglige perspektiv er mening et væsentligt parameter, som blandt andet øver indflydelse på motivation, velbefindende og resultater. Vi starter de fire dage sammen med et zoome ind på, hvad der giver mening på flere planer.

Tema 2. dag: Potentiale

Ledelse handler i høj grad om prioriteringer, valg og fravalg. I den daglige strøm af handlinger, kan uforløste potentialer – både personligt og i organisationen – let blive overset. Vi sætter potentialet på dagsorden og diskuterer, reflekterer over og undersøger, hvad der kan og skal gøres, for at forløsninger sker.

Tema 3. dag: Handlinger og ikke-handlinger

Alle handlinger har konsekvenser. Det samme har ikke-handlinger – altså der, hvor vi godt ved, at vi bør handle, men af forskellige årsager undlader at gøre det. Vi tager hul på et tema, som er vedkommende for alle, for når lederen undlader at handle, er udbyttet med stor sandsynlighed det, vedkommende allerhelst vil undgå.

Tema 4. dag: Relationer

Når vi forholder os refleksivt til medarbejdere, kolleger, samarbejdspartnere og samarbejdsformer, er vi i gang med at finde ind til en af de afgørende parametre til at lykkes som leder. Vi dykker ned i relationernes betydning for ledelse og diskuterer, hvad vi kan og vil gøre i en travl hverdag for at træne og styrke vores relationelle kompetencer.


En måned før afrejse modtager du nogle korte introducerende tekster til hvert tema samt forslag til litteratur, du kan fordybe dig i.